Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Centrale campus

Filter resultaten:
foto wethouder Arjan Noorthoek, gemeente Woerden (rechts) en Rob Hoeks, Magis (links)

Onderzoek naar woningbouw voor kleinere huishoudens op Houttuinlaan 6, 8, 10 en 12  

De gemeente Woerden en Magis gaan samen de haalbaarheid van woningbouw op de locaties Houttuinlaan 6, 8, 10 en 12 onderzoeken.
Lees meer

Gemeenteraad stelt plannen voor Het Molenkwartier vast

Op 13 juni 2024 heeft de gemeenteraad van Woerden het stedenbouwkundig en beeldkwaliteitsplan voor Het Molenkwartier vastgesteld.
Lees meer

26 februari 2024 inloopavond nieuwbouwplan Het Molenkwartier

Op maandagavond 26 februari 2024 organiseert Bolton Ontwikkeling een informatieavond over de woningbouwplannen voor de locaties Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5.
Lees meer

Nieuw-Middelland verandert: meer levendigheid, meer groen, minder parkeren op straat

Naast de woningbouwprojecten werken we ook aan een nieuwe inrichting van de buitenruimte. Er komt meer ruimte om te wandelen, te fietsen, te spelen of elkaar te ontmoeten. Het parkeren gaat in de toekomst stap voor stap uit de straten verdwijnen.
Lees meer
luchtfoto met gebouwen

Onderzoek naar bouw 140 woningen Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5

Bolton Ontwikkeling BV en gemeente Woerden onderzoeken de haalbaarheid van een plan met 140 woningen op het terrein van Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5 in Nieuw-Middelland.
Lees meer

appartementengebouw The Mill is bewoond

De eerste bewoners hebben hun intrek genomen in The Mill. Dit nieuwe appartementengebouw met 72 huurappartementen op de hoek van de Zaagmolenlaan en Watermolenlaan is in mei 2023 opgeleverd.
Lees meer
luchtfoto

Onderzoek naar mogelijke woningbouw Watermolenlaan 4

Bolton Ontwikkeling BV en gemeente Woerden onderzoeken of er zo’n 55 appartementen kunnen komen op de Watermolenlaan 4 in Nieuw-Middelland. Bolton-directeur Arjan Ton en wethouder Arjan Noorthoek hebben daarvoor op woensdag 15 maart een intentieovereenkomst ondertekend.
Lees meer

Ontwerp voor woningbouw Watermolenlaan 1 naar gemeenteraad

29 september 2022 - Het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan voor de nieuwbouw aan de Watermolenlaan 1 is klaar voor besluitvorming door de gemeenteraad.
Lees meer

Pure Development werkt aan woningbouwplan Zaagmolenlaan 4

Pure Development B.V. en gemeente Woerden gaan de mogelijkheden onderzoeken van woningbouw op de locatie Zaagmolenlaan 4. Directeur Martijn Brekelmans (Pure Development) en wethouder Arjan Noorthoek (gemeente Woerden) hebben daarvoor op 14 april 2022 een overeenkomst ondertekend.
Lees meer

Startbouw De Molenhoek

Vrijdag 25 februari 2022 is officieel het startsein gegeven voor de start van de bouw van project De Molenhoek in Nieuw-Middelland te Woerden.
Lees meer

Gemeente Woerden en Ter Steege Bouw Vastgoed onderzoeken woningbouwontwikkeling Nieuw-Middelland

Er komt opnieuw een onderzoek naar de mogelijkheden om een kantoorpand in Nieuw-Middelland te vervangen door woningen. Dit keer gaat het om het pand aan de Watermolenlaan 1. Hans ter Steege (algemeen directeur Ter Steege) en Arjan Noorthoek (wethouder gemeente Woerden) hebben daarvoor op 12 november een intentieovereenkomst ondertekend.
Lees meer

Start bouw De Houttuin komt snel dichterbij

De bouw van de eerste woningen in Nieuw-Middelland kan bijna beginnen!
Lees meer

Overeenkomst gemeente Woerden en Sustay voor 72 huurappartementen in De Molenhoek

Sustay en gemeente Woerden tekenden op maandag 1 maart de overeenkomst voor de ontwikkeling van het project De Molenhoek aan de Zaagmolenlaan 12 in Woerden.
Lees meer
Sloop voormalig FNV-kantoor

Sloop voormalige FNV-pand in Woerden

Met de sloop van het voormalige FNV-pand maakt het eerste leegstaande kantoorpand op Nieuw-Middelland plaats voor nieuwe woningen.
Lees meer

Gedeputeerde Huib van Essen over Nieuw-Middelland

Nieuw-Middelland in de gemeente Woerden is volgens gedeputeerde Huib van Essen (ruimtelijke ontwikkeling) een prachtig voorbeeld van hoe een kantorengebied-met-leegstand kan transformeren tot fraai woongebied.
Lees meer

Geheimzinnige zwarte kasten in Nieuw-Middelland

Wellicht is het je opgevallen dat er op verschillende plekken zwarte kasten hangen aan bomen in Nieuw-Middelland. Maar wat doen die daar eigenlijk?
Lees meer

Gemeente Woerden, woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen tekenen exploitatieovereenkomst De Houttuin in Woerden

Gemeente Woerden, woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen hebben dinsdag 26 mei een exploitatieovereenkomst gesloten voor het plan ‘De Houttuin’ op de voormalige FNV-locatie. De start bouw is naar verwachting begin 2021.
Lees meer

Voorontwerp bestemmingsplan Houttuinlaan 3 nu ter inzage

Vanaf donderdag 9 april 2020 ligt voor vier weken het voorontwerp bestemmingsplan 'Houttuinlaan 3' ter inzage. Dit betreft het perceel van het voormalige kantoor van vakbond FNV.
Lees meer

Initiatief voor 72 huurappartementen in Nieuw-Middelland

Er is opnieuw een initiatief voor een perceel in Nieuw-Middelland. Dit keer gaat het om het pand aan de Zaagmolenlaan 12, tegenover het St. Antonius Ziekenhuis. Eigenaar en ontwikkelaar Sustay wil dit pand slopen en hier 72 huurappartementen bouwen voor de middenhuur.
Lees meer
Oud pand Nieuw-Middelland

Verkoop voormalig FNV-kantoor

Woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen hebben samen het voormalige FNV-kantoor in Woerden gekocht. Het is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Nieuw-Middelland naar een woon- en werkgebied.
Lees meer