Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Gemeenteraad stelt plannen voor Het Molenkwartier vast

Op 13 juni 2024 heeft de gemeenteraad van Woerden het stedenbouwkundig en beeldkwaliteitsplan voor Het Molenkwartier vastgesteld. Daarmee ligt de inrichting van het gebied nu vast. Ook is duidelijk hoe de gebouwen en de buitenruimte eruit komen te zien. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van de locaties Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5 in Nieuw-Middelland.

luchtfoto met gebouwen

Wat houdt het plan in?

Het plan van ontwikkelaar Bolton gaat uit van 137 woningen, waarvan 20 eengezinswoningen en 117 appartementen. 20% van de woningen bestaat uit sociale huur. Daarnaast kent het plan ook middeldure huurwoningen (10%), goedkope en betaalbare koopwoningen (30%) en dure koop- en huurwoningen (40%). Alle woningen liggen rondom een binnentuin waaronder het parkeren plaatsvindt.

Hoe nu verder?

Bolton gaat nu het ontwerp voor de woningen en de buitenruimte verder uitwerken. Naar verwachting start in de eerste helft van 2025 de verkoop en verhuur van de woningen. Als alles meezit, kan de bouw eind 2025 starten.

Wilt u meer weten?

De uitgebreide plannen zijn te vinden op de website van de gemeenteraad. Kijk voor meer informatie ook op www.hetmolenkwartier.nl