Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Pure Development werkt aan woningbouwplan Zaagmolenlaan 4

15 april 2022 – Pure Development B.V. en gemeente Woerden gaan de mogelijkheden onderzoeken van woningbouw op de locatie Zaagmolenlaan 4. Directeur Martijn Brekelmans (Pure Development) en wethouder Arjan Noorthoek (gemeente Woerden) hebben daarvoor op 14 april een overeenkomst ondertekend. Pure Development wil de bestaande bebouwing slopen en op deze locatie circa 65 appartementen bouwen, waarvan 20% sociale huur, 10% middenhuur en 20% in de categorie betaalbaar.

 

Pure Development is sinds maart 2022 eigenaar van het kantoorgebouw aan de Zaagmolenlaan 4. Op dit moment is het gebouw deels verhuurd aan verschillende bedrijven. Op termijn wil Pure Development de bestaande bebouwing slopen en nieuwe woningen bouwen. Dit sluit goed aan bij de andere ontwikkelingen op Nieuw-Middelland. Hier zijn al twee woningbouwprojecten in aanbouw, namelijk De Houttuin (BAM/GroenWest) en De Molenhoek (Sustay). Ook is er een initiatief van Ter Steege voor sloop/nieuwbouw op de Watermolenlaan 1 en loopt er een onderzoek naar de mogelijkheden voor woningbouw op De Bleek 1.

 

Martijn Brekelmans: “Wij zijn zeer enthousiast over de gemeentelijke plannen voor de herontwikkeling van Nieuw-Middelland en dragen dan ook graag ons steentje bij om hier in samenwerking met de gemeente een kwalitatief hoogwaardig woningbouwplan te realiseren.”

 

Wethouder Arjan Noorthoek: “Er gebeurt de laatste jaren enorm veel in Nieuw-Middelland. Ook dit initiatief is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied. Als alle plannen doorgaan, is Nieuw-Middelland sneller dan verwacht een levendige woonwijk waar veel Woerdenaren een prettige woonplek zullen vinden. Wij werken hier van harte aan mee. Ik hoop op een positieve uitkomst!

 

Gemengd stedelijk woongebied

Het bedrijventerrein Nieuw-Middelland in Woerden ondergaat de komende jaren een volledige transformatie naar een nieuw gemengd stedelijk woongebied. Het gebied ligt strategisch in de directe nabijheid van het aantrekkelijke centrum van Woerden en op loopafstand van het NS-station. Kijk voor meer informatie over Nieuw-Middelland op www.nieuw-middelland.nl.