Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden
foto bijeenkomst over middelland

Netwerkbijeenkomst Nieuw-Middelland

Tijdens een netwerkbijeenkomst voor Nieuw-Middelland op donderdag 12 maart 2020 werden de naam, de huisstijl en deze website feestelijk onthuld. Voor eigenaren en huurders van panden, woningzoekenden, omwonenden en andere belangstellenden is het daardoor makkelijker om informatie te vinden en op de hoogte te blijven. De omvorming van Middelland-Noord naar een gemengd stedelijk woongebied gaat voortaan verder onder de projectnaam Nieuw-Middelland. De bijeenkomst ging van start met een promotiefilmpje voor Nieuw-Middelland. (zoals ook te zien is op deze site). Wethouder Arjan Noorthoek: “De naam Nieuw-Middelland past wat mij betreft uitstekend bij dit gebied. Er is vernieuwing en er verandert veel, maar we veranderen niet alles tegelijk. De ontwikkelingen zijn wel heel belangrijk, want we willen de vaart erin houden. We zijn immers hard op zoek naar voldoende betaalbare woonruimte voor alle doelgroepen. Via de website en de nieuwsbrief kunnen we nu initiatiefnemers en inwoners op de hoogte houden. Geen overbodige luxe bij dit gebied dat volop in beweging is.”

De netwerkbijeenkomst over Middelland-Noord was alweer de zevende op rij. Net als de vorige keren was het gezelschap divers. Speciale spreker was de gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht. Hij benadrukte dat er in de omgeving van station Woerden diverse ontwikkelingen gaan plaatsvinden waaronder Nieuw-Middelland. Voor de inwoners van Woerden is het van groot belang dat er aandacht is voor een goede bereikbaarheid en ontsluiting van dit gebied.
Verder waren er circa 60 eigenaren en gebruikers van panden in Middelland-Noord en andere partijen die een relatie hebben met de ontwikkeling van Middelland. De aanwezigen lieten zich bijpraten over de structuurvisie voor Middelland-Noord en over diverse lopende initiatieven. Dennis Maaswinkel, eigenaar van KAS (voorheen MeetINoffice) lichtte toe welke maatregelen zij hebben genomen om hun pand aan De Bleek 13 aan te passen aan veranderende klimaatomstandigheden.

Wilt u meer weten over Nieuw-Middelland? Schrijf u in voor de nieuwsbrief via het inschrijfformulier. Dan blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.