Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Officieel startsein nieuwbouw 265 duurzame appartementen De Houttuin in Woerden

Woerden, 1 juli 2021 – Gedeputeerde van de provincie Utrecht, Rob van Muilekom en wethouder van de gemeente Woerden, Arjan Noorthoek hebben met het slaan van een paal het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van 265 duurzame appartementen in de Houttuin in Woerden. Dit is het eerste project van een omvangrijke herontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw-Middelland naar een gemengd stedelijk woongebied.

De woningvraag in Woerden is zeer groot. Arjan Noorthoek: ”Dit project voorziet in een enorme behoefte. We zijn dan ook blij dat de eerste paal nu de grond in gaat. Een heel mooi begin van de herontwikkeling van Nieuw-Middelland. Komende jaren zullen meer kantoren plaatsmaken voor woningen. Daarmee krijgt Woerden er een levendige wijk bij waar veel mensen graag zullen wonen.”

De provincie ondersteunt de ambities van de gemeente door onder meer menskracht, kennis en middelen in te brengen. Rob van Muilekom: “Nieuw-Middelland levert een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave in onze provincie Utrecht. Voor de vele woningzoekenden is er behoefte aan meer betaalbare en goed bereikbare woningen gelegen in een gezonde, groene, duurzame woonomgeving. Mooi om samen met de gemeente en niet te vergeten met woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen een locatie, vlakbij het NS station, te transformeren van kantoren naar woongebied met 265 woningen.”

De Houttuin is een ontwikkeling van BAM Wonen en woningcorporatie GroenWest in samenwerking met de gemeente Woerden. In de Houttuin komen zes moderne en duurzame woongebouwen met in totaal 265 appartementen. Deze zijn verdeeld over 82 sociale huurappartementen voor GroenWest, 99 vrije sector huurappartementen voor CBRE en 84 koopappartementen. Michel Bakker, manager Vastgoedontwikkeling en Bedrijfsvoering bij GroenWest: “We zijn blij dat we samen met BAM Wonen een voortrekkersrol kunnen spelen in de herontwikkeling van dit gebied en dat de bouw vandaag officieel van start gaat. Voor GroenWest is deze prachtige ontwikkeling een manier om antwoord te geven op de grote vraag naar woningen, want er worden in één keer ruim 80 huurappartementen gebouwd.”

In de opzet van deze ontwikkeling is veel aandacht voor groen, duurzaamheid, klimaatadaptie en een gezond leefklimaat. Het parkeren is gepland in een garage. Op de begane grond is ook ruimte voor kleinschalige voorzieningen zoals bijvoorbeeld pakketbezorging. “We zijn blij dat we nu kunnen starten met de realisatie van deze mooie ontwikkeling en prachtige, gevarieerde wijk, waarmee we bouwen aan een duurzame toekomst en betaalbaar en comfortabel wonen beschikbaar maken voor inwoners van Woerden”, aldus Tom Jongen directeur Zuidwest, Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen.