Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Onderzoek naar haalbaarheid woningbouw De Bleek 1

26 januari 2021 – Gemeente Woerden en Combinatie Investerings Groep Vastgoed BV (CIG Vastgoed BV) gaan onderzoeken of het haalbaar is om het bestaande kantoorgebouw aan De Bleek 1/1a (voorheen Campina) te slopen en hier nieuwe woningen te bouwen. Het gaat om een mix van appartementen en grondgebonden woningen in diverse prijsklassen. Beide partijen hebben hiervoor begin december een intentieovereenkomst gesloten. De handtekeningen werden gezet door wethouder Arjan Noorthoek namens gemeente Woerden en directeur Astrid de Waal van CIG Vastgoed BV, eigenaar van het pand.

Het pand aan De Bleek 1/1a staat sinds het vertrek van zuivelbedrijf Campina al vele jaren (grotendeels) leeg. De initiatiefnemer ziet kansen om hier een gevarieerd aanbod van woningen te bouwen, in de categorieën sociaal, middelduur en duur. Onderzoek moet uitwijzen of dit ruimtelijk en financieel ook inderdaad haalbaar is volgens de spelregels die gelden voor dit gebied.

Arjan Noorthoek (wethouder Nieuw-Middelland): “Er is in Woerden een enorme behoefte aan nieuwe woningen. Tegelijkertijd staan er kantoorpanden in Nieuw-Middelland leeg, zoals ook dit pand aan De Bleek. Een prima locatie voor nieuwe woningen: dicht bij de binnenstad met al haar voorzieningen en op loopafstand van het station. Ik zie hier veel kansen. Als gemeente werken wij dan ook graag mee aan dit onderzoek.”

Structuurvisie

Herontwikkeling van kantoorpand naar woningbouw past binnen de Structuurvisie Middelland-Noord. Hierin staat dat Middelland-Noord zal worden omgevormd tot een gemengd stedelijk woongebied met ruimte voor zo’n 1.800 tot 2.400 woningen. Inmiddels zijn er voor diverse kantoorpanden in dit gebied woningbouwplannen in de maak. Het verst gevorderd zijn de plannen van BAM/GroenWest voor 265 appartementen op de locatie van het voormalige FNV-kantoor aan de Houttuinlaan. Hier kan naar verwachting de bouw in de loop van 2021 van start.