Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden
luchtfoto

Onderzoek naar mogelijke woningbouw Watermolenlaan 4

Bolton Ontwikkeling BV en gemeente Woerden onderzoeken of er zo’n 55 appartementen kunnen komen op de Watermolenlaan 4 in Nieuw-Middelland. Bolton-directeur Arjan Ton en wethouder Arjan Noorthoek hebben daarvoor op woensdag 15 maart een intentieovereenkomst ondertekend.

 

Bolton wil het kantoorgebouw op de Watermolenlaan 4 slopen en in plaats daarvan appartementen bouwen. Dit past goed in de plannen om Nieuw-Middelland stap voor stap te veranderen in een gemengd woongebied. In de directe omgeving maken er al meer kantoorgebouwen plaats voor woningen. Zo zijn er 265 appartementen in aanbouw of al bewoond in het plan De Houttuin (Houttuinlaan) en 72 appartementen in De Molenhoek/The Mill (Zaagmolenlaan). Ook zijn er vergevorderde plannen voor woningbouw op de Watermolenlaan 1 en Zaagmolenlaan 4. In totaal is er in Nieuw-Middelland ruimte voor zo’n 1.800 tot 2.400 woningen.

foto ondertekening door Arjan Noorthoek (l) en Arjan Ton (r)

Arjan Ton: “Op deze locatie voorzien we een passend gebouw in de voor deze locatie beoogde Campuszone. Parkeren wordt ondergronds opgelost. De ruimte rondom het gebouw wordt zo ingericht dat het onderdeel uit gaat maken van de struinpaden structuur die voor het gebied wordt ontworpen. We zien uit naar de verdere uitwerking met Gemeente Woerden en vertrouwen op een goede en constructieve samenwerking.”

 

Arjan Noorthoek vult aan: “In Nieuw-Middelland komt de woningbouw echt goed van de grond. Veel woningzoekenden kunnen hier een mooie woonplek vinden. Samen met Bolton onderzoeken we of ook deze plannen haalbaar zijn. Daarbij kijken we naar het ontwerp, duurzaamheid, verkeer en parkeren, maar zeker ook naar de betaalbaarheid van de woningen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daaruit gaan komen.”