Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden
foto wethouder Arjan Noorthoek, gemeente Woerden (rechts) en Rob Hoeks, Magis (links)

Onderzoek naar woningbouw voor kleinere huishoudens op Houttuinlaan 6, 8, 10 en 12  

Er loopt opnieuw een onderzoek naar woningbouw in Nieuw-Middelland. Het gaat om een plan voor vier locaties tegelijk, namelijk Houttuinlaan 6, 8, 10 en 12. Na sloop van de bestaande gebouwen wil Magis Real Estate hier zo’n 275 wooneenheden en commerciële en maatschappelijke functies onderbrengen. Het gaat om wooneenheden voor kleinere huishoudens in verschillende leeftijdsgroepen. Samen met de gemeente onderzoeken zij of dit haalbaar is.

 

Magis Real Estate is een ontwikkelaar die zich bezighoudt met bijzondere woonvormen voor specifieke doelgroepen. Zij vinden ontmoeting, sociaal contact en het samenbrengen van huurders belangrijk. Op de Houttuinlaan zien zij mogelijkheden voor zo’n 275 wooneenheden, gezamenlijke faciliteiten en een parkeergarage. De wooneenheden zijn bedoeld voor kleinere huishoudens, van studio’s tot 3-kamerappartementen. Het idee is dat bewoners verschillende ruimten en faciliteiten delen. Het onderzoek gaat voorlopig uit van 30% sociale huur (1-kamer appartementen) en 60% middenhuur (2- en 3-kamer appartementen). Daarnaast onderzoekt Magis of zij 10% koopwoningen kunnen inpassen.

 

Rob Hoeks (eigenaar Magis Real Estate): “Wij zijn positief gestemd over de aankoop van de Houttuinlaan 6, waardoor we uiteindelijk in bezit zijn van het gehele bouwblok. Vanuit hier kunnen we aan de slag, om een kwalitatief en duurzaam woningbouwplan te realiseren, en daarmee een mooie bijdrage te leveren aan de woningbouwambities van zowel onszelf als de gemeente Woerden. Hierbij is ons uiteindelijke doel om een warm en veilig thuis te creëren voor de toekomstige Woerdense bewoners.’’

 

Arjan Noorthoek (wethouder wonen): “Dit is echt een bijzonder initiatief. Het is het eerste plan voor vier locaties tegelijkertijd. Maar het is vooral ook heel anders dan wat we al kennen in Nieuw-Middelland. Met name de gedeelde voorzieningen zijn nieuw. Voor jong en oud, maar zeker voor starters is dit heel aantrekkelijk. Ik heb alle vertrouwen in dit plan. Als het haalbaar is, kunnen veel inwoners hier een passende woonplek vinden.

 

Houttuinlaan 6, 8, 10 en 12

Magis heeft afgelopen jaren Houttuinlaan 8, 10 en 12 gekocht. Pas geleden kwam Houttuinlaan 6 daarbij. Daardoor kan er nu één plan komen voor de vier locaties samen. Op Houttuinlaan 10 huist op dit moment de politie. Zij komen straks in het nieuwe politiekantoor naast het gemeentehuis. De MBO Raad gaat verhuizen naar Middelland-Zuid. Een mooi voorbeeld van hoe in Nieuw-Middelland kansen voor woningbouw ontstaan en in Middelland-Zuid het bedrijventerrein sterker wordt.