Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Overeenkomst gemeente Woerden en Sustay voor 72 huurappartementen in De Molenhoek

16 maart 2021 – Sustay en gemeente Woerden tekenden op maandag 1 maart de overeenkomst voor de ontwikkeling van het project De Molenhoek aan de Zaagmolenlaan 12 in Woerden. Hier komen 72 appartementen in de middenhuur. Vanwege COVID-19 vond de ondertekening online plaats. Namens de gemeente zette wethouder Arjan Noorthoek zijn handtekening en namens Sustay directeuren Menno Schapendonk en Frank Pieper.

Guido Wierink, projectmanager bij Sustay vertelt hierover: “Al in een vroegtijdig stadium hebben we het initiatief genomen om een oud, leegstaand kantoorpand in dit gebied te kopen ten behoeve van middenhuur. Het gebouw De Molenhoek omvat straks 72 duurzame appartementen, een groene gezamenlijke binnentuin, een parkeergarage eronder en meerdere deelauto’s voor bewoners. De buitenruimte wordt natuurinclusief ingericht. Door het toevoegen van middenhuur zal tevens in Woerden en omstreken een impuls in doorstroming ontstaan. Een erg goede zaak en hard nodig in de vastgelopen woningmarkt.”

Arjan Noorthoek, wethouder gemeente Woerden, vult aan: “Dit project past uitstekend bij wat ons voor ogen staat in Nieuw-Middelland. Waar nu nog een leeg kantoorpand staat, kunnen velen straks een betaalbare woning vinden. Daar is een enorme behoefte aan. Duurzame appartementen omringd door groen passen helemaal in onze visie voor dit gebied. Zo krijgt deze plek weer meer waarde voor Woerden.”

Het bedrijventerrein Nieuw-Middelland in Woerden ondergaat de komende jaren een volledige transformatie naar een nieuw gemengd stedelijk woongebied. Het gebied ligt strategisch in de directe nabijheid van het aantrekkelijke centrum van Woerden en op loopafstand van het NS-station. Kijk voor meer informatie over Nieuw-Middelland op www.nieuw-middelland.nl.

Hoe nu verder?

Voor het plan is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit zal samen met de omgevingsvergunning binnenkort in procedure gaan. Architectenbureau JMW is verantwoordelijk voor het prachtige, stoere ontwerp en bouwbedrijf De Langen & van den Berg gaat het project bouwen. De planning is dat eind 2022 één van de eerste bewoners van Nieuw-Middelland de sleutel krijgt.