Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden
spinnenweb legt verbanden

Spinnenwebdiagram brengt dwarsverbanden in Woerden

26 januari 2021 – De onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie Platform31 besteedt in een artikel van 3 december 2020 ook aandacht aan Nieuw-Middelland. In een interview vertelt projectleider Jeroen van Lemmen over het belang van de transformatie van het gebied, de naamswijziging en het spinnenwebdiagram. Dit laatste is gebruikt om samen met de betrokken organisaties en personen de verschillende ambities en doelen voor Nieuw-Middelland in kaart te brengen en tegen elkaar af te wegen. Dit levert belangrijke dwarsverbanden op.

Uitdagen en prikkelen

Jeroen van Lemmen: “Het spinnenwebdiagram is echt een procesmiddel: het helpt bij het gesprek over plannen voor een locatie. Een deel van de eisen is heel concreet, zoals maximale bouwhoogte of gewenst programma voor verschillende soorten woningen. Maar er staan ook doelen bij als ‘ontmoeting’. Door die bij de gebiedsdoelen op te nemen, willen wij ontwikkelaars uitdagen en prikkelen tot inventieve oplossingen te komen. Een spinnenwebdiagram is een duidelijk schema waarin alle aspecten zijn samengevat en met elkaar in verbinding komen.”

Meer weten over de uitdagingen, de ambities en de stand van zaken in Nieuw-Middelland? Lees dan hier het artikel:

https://www.stedelijketransformatie.nl/actueel/stedelijke-transformatie-nieuws/spinnenwebdiagram-brengt-dwarsverbanden-in-woerden