Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Startbouw De Molenhoek

4 maart 2022 – Vrijdag 25 februari is officieel het startsein gegeven voor de start van de bouw van project De Molenhoek in Nieuw-Middelland te Woerden.

Met symbolisch de schep in de grond gaf wethouder Arjan Noorthoek de aftrap voor de bouw. Dit onder het toeziend oog van directeur ontwikkeling Kevwe Scott-Emuakpor van woningbouwontwikkelaar Sustay, directeur Tomas van den Berg van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg en JMW-architect Jeroen Wouters. Het oude complex, een kantoorpand, werd twee maanden geleden gesloopt om ruimte te maken voor 72 middenhuur nieuwbouwwoningen, een halfverdiepte parkeerkelder, deelauto’s en een groene gemeenschappelijke binnentuin.

Wethouder Arjan Noorthoek: “Deze start bouw betekent veel voor Woerden. Allereerst omdat veel Woerdenaren op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning. Project De Molenhoek voorziet absoluut in een behoefte. Maar bijzonder is ook dat dit het tweede woningbouwproject is dat van start gaat in Nieuw-Middelland. Daarmee verandert dit bedrijventerrein stap voor stap in een gemengd stedelijk woongebied. Daarmee krijgt Woerden er een prachtig woongebied bij.”

Geïnteresseerden kunnen op de website demolenhoekwoerden.nl hun gegevens al achterlaten. Eind 2022 worden deze gegevens overgedragen aan de verhuurmakelaar. De oplevering staat gepland net voor de zomer van 2023.