Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden
Klik in de kaart op de geel gemarkeerde blokken voor meer projectdetails.

Projecten

In Nieuw-Middelland worden op dit moment de eerste projecten ontwikkeld, is de bouw gestart of zelfs al een project opgeleverd. In de kaart is de ligging van de projecten opgenomen, met de wisselaar linksboven bekijk je de deelgebieden. Zo ontdek je op interactieve wijze hoe we Meer waarde voor Woerden vormgeven. Het projectoverzicht wordt aangevuld zodra er nieuwe projecten ontwikkeld worden.

Locatie St. Antonius ziekenhuis:

De gemeente Woerden en het St. Antonius Ziekenhuis onderzoeken samen de mogelijkheden om het ziekenhuisterrein in Woerden te vernieuwen. Het St. Antonius wil hier een nieuw medisch/gezondheidscentrum bouwen waar inwoners terecht kunnen voor onder meer policonsulten, onderzoek en diensten zoals een apotheek en opticien
Bekijk project

Watermolenlaan 4

Bolton Ontwikkeling BV en gemeente Woerden onderzoeken of er zo’n 55 appartementen kunnen komen op de Watermolenlaan 4 in Nieuw-Middelland. Het bestaande kantoorgebouw zal daarbij gesloopt worden. Bolton-directeur Arjan Ton en wethouder Arjan Noorthoek hebben daarvoor op woensdag 15 maart een intentieovereenkomst ondertekend.
Bekijk project

De Bleek 1

Combinatie Investerings Groep Vastgoed BV (CIG Vastgoed BV) heeft onderzocht of het haalbaar is om het bestaande kantoorgebouw aan De Bleek 1/1a (voorheen Campina gebouw) te slopen en hier nieuwe woningen te realiseren. Op dit moment worden in het gebouw Oekraïense vluchtelingen opgevangen.
Bekijk project

Zaagmolenlaan 4

Pure Development is sinds maart 2022 eigenaar van het kantoorgebouw aan de Zaagmolenlaan 4. Op dit moment is het gebouw deels verhuurd aan verschillende bedrijven. Op termijn wil Pure Development de bestaande bebouwing slopen en op deze locatie circa 65 appartementen bouwen, waarvan 20% sociale huur, 10% middenhuur en 20% in de categorie betaalbaar.
Bekijk project

Watermolenlaan 1

Het plan voor Watermolenlaan 1 gaat op dit moment uit van 11 eengezinswoningen en 123 appartementen. Circa 20% van de woningen valt in de sociale huur, circa 15% in de middenhuur. De overige woningen zijn een mix van huur en koop in hogere prijsklassen.
Bekijk project

The Mill / de Molenhoek

Op een centrale plek in Nieuw-Middelland, op loopafstand van het centrum en het NS-station van Woerden, worden 72 huurappartementen gerealiseerd rondom een gezamenlijke binnentuin. Het gaat om appartementen in de middenhuur, die allemaal zicht hebben op de groene, gezamenlijke binnentuin.
Bekijk project

De Houttuin

De locatie van het voormalige FNV-hoofdkantoor in Woerden is de eerste plek in Nieuw-Middelland waar een verouderd kantoorgebouw plaats maakt voor nieuwe woningen. Het project De Houttuin bestaat uit zes appartementengebouwen met in totaal 265 huur- en koopwoningen.
Bekijk project