Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Gemeente Woerden en Ter Steege Bouw Vastgoed onderzoeken woningbouwontwikkeling Nieuw-Middelland

12 november 2021 – Er komt opnieuw een onderzoek naar de mogelijkheden om een kantoorpand in Nieuw-Middelland te vervangen door woningen. Dit keer gaat het om het pand aan de Watermolenlaan 1. Hans ter Steege (algemeen directeur Ter Steege) en Arjan Noorthoek (wethouder gemeente Woerden) hebben daarvoor op 12 november een intentieovereenkomst ondertekend.

 

De locatie Watermolenlaan 1 is sinds enkele maanden eigendom van Ter Steege. Naar verwachting komt het kantoorgebouw in de loop van 2025 vrij. Ter Steege Bouw Vastgoed wil het pand vervolgens slopen en op deze locatie appartementen en eengezinswoningen realiseren. Een eerste verkenning gaat uit van een gevarieerd woningbouwprogramma met circa 130 woningen. Naast 20% sociale huur en 15% middeldure huur, is het ook de bedoeling dat hier diverse koopwoningen komen.

 

Hans ter Steege: “We hebben in onze verkenning goed gezocht naar de schaal en maat van Woerden en willen met het programma dat we voor ogen hebben een aanvulling voor de stad en Nieuw-Middelland realiseren. We vinden het belangrijk dat er plek is voor een brede doelgroep.”

 

Arjan Noorthoek: “Ik ben erg blij met dit initiatief. De wachtlijsten voor sociale huur en middeldure huur zijn lang, ook zoeken veel mensen een koopwoning. Dit plan is dan ook bijzonder welkom. Woningbouw op deze locatie is weer een mooie stap op weg naar een gemengd stedelijk woongebied in Nieuw-Middelland.”

 

Het pand aan de Watermolenlaan bevindt zich in het campusgedeelte van Nieuw-Middelland. Hier komen de woningen in een parkachtige, groene omgeving te staan. De Watermolenlaan en Zaagmolenlaan worden op termijn autoluw ingericht en parkeren vindt buiten het zicht plaats. Architectenbureau SVP is verantwoordelijk voor het ontwerp van het plan. Ter Steege heeft Red-O betrokken bij de verdere ontwikkeling.

 

Nieuw-Middelland: 1800 tot 2400 woningen

Nieuw-Middelland wordt de komende jaren omgevormd tot een gemengd stedelijk woongebied met ruimte voor zo’n 1.800 tot 2.400 woningen. Inmiddels zijn er voor diverse kantoorpanden in dit gebied woningbouwplannen in de maak of in uitvoering. Het verst gevorderd zijn de plannen voor 265 appartementen op de locatie van het voormalige FNV-kantoor aan de Houttuinlaan. Hier is de bouw inmiddels gestart. Binnenkort wordt ook het kantoorpand Zaagmolenlaan 12 gesloopt, waarna de bouw van 72 appartementen kan beginnen. Verder vindt er een onderzoek plaats naar woningbouw op De Bleek 1. Al deze ontwikkelingen zijn terug te vinden op de website www.nieuw-middelland.nl.

 

Foto: Alex de Kuijper, gemeente Woerden.