Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden

Nieuws

Een compleet overzicht van de meest recente ontwikkelingen en nieuwsberichten vindt u op de pagina. Om het zoeken te vergemakkelijken kunt u in het menu aangeven in welke onderwerpen u geïnteresseerd bent.

Filter resultaten:

COA wil onderzoek naar mogelijk asielzoekerscentrum De Bleek 1

Het COA wil samen met de gemeente de mogelijkheden voor een asielzoekerscentrum (AZC) op De Bleek 1 in Woerden onderzoeken. Op woensdagavond 13 maart 2024 is van 18.00 tot 21.00 uur een inloopavond op het gemeentehuis voor omwonenden en ondernemers.
Lees meer

26 februari 2024 inloopavond nieuwbouwplan Het Molenkwartier

Op maandagavond 26 februari 2024 organiseert Bolton Ontwikkeling een informatieavond over de woningbouwplannen voor de locaties Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5.
Lees meer

Bordje voor herdenkingsboom De Houttuin

In De Houttuin staat een rode kastanje met een bijzondere geschiedenis. FNV Bouw heeft deze boom op 28 april 2011 geplant. Zij hadden toen nog hun hoofdkantoor aan de Houttuinlaan. Het gaat om een herdenkingsboom voor alle mensen die om het leven kwamen door een bedrijfsongeval of een beroepsziekte. Elk jaar op 28 april besteedt FNV hier aandacht aan op Workers Memorial Day. De boom vormde jarenlang het middelpunt van herdenkingsbijeenkomsten met het personeel. Om te voorkomen dat de boom zou sneuvelen bij de bouw van De Houttuin, heeft deze tijdelijk op een andere plek gestaan. Het was spannend of hij het zou redden, maar in het voorjaar 2023 is de boom weer teruggeplaatst. Hij staat nu op een mooie centrale plek op het plein. BAM heeft gezorgd voor een passend bordje met toelichting. Zo is voor alle bewoners en bezoekers duidelijk dat dit een boom is om even bij stil te staan kastanjeboom bij voormalig FNV-kantoor  
Lees meer

Nieuw-Middelland verandert: meer levendigheid, meer groen, minder parkeren op straat

Naast de woningbouwprojecten werken we ook aan een nieuwe inrichting van de buitenruimte. Er komt meer ruimte om te wandelen, te fietsen, te spelen of elkaar te ontmoeten. Het parkeren gaat in de toekomst stap voor stap uit de straten verdwijnen.
Lees meer
luchtfoto met gebouwen

Onderzoek naar bouw 140 woningen Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5

Bolton Ontwikkeling BV en gemeente Woerden onderzoeken de haalbaarheid van een plan met 140 woningen op het terrein van Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5 in Nieuw-Middelland.
Lees meer

Belangstelling voor plannen ziekenhuisterrein en medisch/gezondheidscentrum

Eind juni was de eerste inloopbijeenkomst over de plannen voor het ziekenhuisterrein en een nieuw medisch/gezondheidscentrum voor regio Woerden.
Lees meer

bestemmingsplan Watermolenlaan 1 vastgesteld

Op donderdag 8 juni 2023 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor Watermolenlaan 1 vastgesteld. Dit maakt de bouw van 145 woningen mogelijk.
Lees meer

werkbezoek minister Hugo de Jonge bij oplevering De Houttuin

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) bracht maandag 19 juni een werkbezoek aan De Houttuin in Nieuw-Middelland. Aanleiding was de oplevering van dit bijzondere project met 265 duurzame appartementen.
Lees meer

Inloopbijeenkomst over de toekomst van het ziekenhuisterrein

Inloopbijeenkomst op dinsdag 27 juni 2023 tussen 18.30 uur en 20.00 uur in de Grote Zaal van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden.
Lees meer

appartementengebouw The Mill is bewoond

De eerste bewoners hebben hun intrek genomen in The Mill. Dit nieuwe appartementengebouw met 72 huurappartementen op de hoek van de Zaagmolenlaan en Watermolenlaan is in mei 2023 opgeleverd.
Lees meer
luchtfoto

Gemeente Woerden en St. Antonius Ziekenhuis onderzoeken haalbaarheid van plannen voor ziekenhuisterrein

De gemeente Woerden en het St. Antonius Ziekenhuis onderzoeken samen de mogelijkheden om het ziekenhuisterrein in Woerden te vernieuwen. Het onderzoek richt zich op een nieuw medisch/gezondheidscentrum, een woon-zorgcentrum en woningen voor verschillende doelgroepen.
Lees meer
luchtfoto

Onderzoek naar mogelijke woningbouw Watermolenlaan 4

Bolton Ontwikkeling BV en gemeente Woerden onderzoeken of er zo’n 55 appartementen kunnen komen op de Watermolenlaan 4 in Nieuw-Middelland. Bolton-directeur Arjan Ton en wethouder Arjan Noorthoek hebben daarvoor op woensdag 15 maart een intentieovereenkomst ondertekend.
Lees meer

9 februari 2023 inloopbijeenkomst Watermolenlaan 1

Inloopbijeenkomst woningbouwplannen Watermolenlaan 1 Ter Steege wil woningen bouwen op de locatie Watermolenlaan 1 in Woerden (huidige locatie Kamer van Koophandel). Het gaat om een mix van circa 134 appartementen en eengezinswoningen, boven op een halfverdiepte parkeergarage. Graag nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over deze plannen.   Inloopbijeenkomst donderdag 9 februari 2023 tijd: 18.30 – 20.00 uur Locatie: De Hofclub Woerden, Zaagmolenlaan 4   Wat kunt u verwachten? Ter Steege licht de plannen graag toe. Ook is er informatie over het bestemmingsplan. Er is alle gelegenheid om uw reactie te geven en vragen te stellen. Op deze avond is er nog géén verhuur- of verkoopinformatie beschikbaar. Ook de gemeente Woerden, de architect en de bestemmingsplanadviseur zijn aanwezig. U kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt.   Ontwerpbestemmingsplan De bouw start vermoedelijk pas over 2 jaar. Daarvoor is wel een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Daarin staat hoe de grond gebruikt mag worden en wat er gebouwd mag worden. Vanaf 20 januari 2023 ligt dit ontwerpbestemmingsplan zes weken ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan op de website ruimtelijkeplannen.nl vinden. Kijk voor meer informatie ook in de rubriek Bekendmakingen van huis-aan-huis blad Het Kontakt van 19 januari 2023.
Lees meer

Weer een mijlpaal voor het woningbouwplan Watermolenlaan 1 Nieuw-Middelland

Er is opnieuw een mijlpaal voor het woningbouwplan voor Watermolenlaan 1 in Nieuw-Middelland. Vanaf 2025 wil eigenaar Ter Steege het kantoorgebouw op deze locatie slopen en hier 134 woningen bouwen. Op donderdag 1 december stelde de gemeenteraad het ontwerp voor de inrichting, de gebouwen en de buitenruimte vast. Verder zijn afspraken over het plan vastgelegd in een overeenkomst die is ondertekend door Hans ter Steege (algemeen directeur Ter Steege) en Arjan Noorthoek (wethouder gemeente Woerden).   foto vlnr: wethouder Arjan Noorthoek en directeur Hans ter Steege (foto gemeente Woerden)   Het gaat om het terrein waar nu nog het kantoorgebouw staat van de Kamer van Koophandel. Naar verwachting komt dit gebouw in de loop van 2025 vrij. Ter Steege ziet hier kansen voor 11 eengezinswoningen en 123 appartementen. Circa 20% van de woningen valt in de sociale huur, circa 15% in de middenhuur. De overige woningen zijn een mix van huur en koop in hogere prijsklassen. Daarnaast is het de bedoeling hier een buurtkamer te maken met maatschappelijke en/of commerciële voorzieningen voor de bewoners van dit deel van Nieuw-Middelland. Het plan wordt de komende jaren verder uitgewerkt.   Eerstvolgende stap: ontwerpbestemmingsplan De komende maand wordt het ontwerpbestemmingsplan afgerond. Daarna wordt dit 6 weken ter inzage gelegd en kan iedereen op het ontwerpbestemmingsplan reageren. Dit wordt bekendgemaakt op de gemeentepagina in Het Kontakt/Woerdense Courant en op www.woerden.nl/stadsontwikkeling/bestemmingsplannen. Hier leest u ook hoe u een reactie (‘zienswijze’) kunt indienen. Meer weten? De uitgebreide plannen zijn te vinden via deze link: Stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan Watermolenlaan 1.
Lees meer

Interview kraanmachinist Geurt van Roekel

“Ik begin de dag graag positief. Fijn als anderen daar via mijn foto’s van meegenieten” Geurt van Roekel is al bijna 42 jaar kraanmachinist bij BAM (en de voorloper daarvan). Vanaf zijn werkplek hoog in de lucht maakt hij al vele jaren dagelijks een mooie foto die hij deelt op social media. Momenteel is zijn standplaats De Houttuin in Nieuw-Middelland, Woerden. Een interview met deze bijzondere fotograaf. Bijna dagelijks genieten we van de unieke foto’s die je maakt vanuit de hijskraan bij De Houttuin in Nieuw-Middelland. Wat is voor jou de drijfveer om dit te doen? “Ik hou ervan om de dag positief te beginnen. Het maken van een foto is vaak het eerste wat ik doe als ik ’s ochtends vroeg op mijn werk kom, vaak nog voor de anderen er zijn. Daarna heb ik er ook niet echt tijd meer voor, want er moeten wel huizen gebouwd worden. Zelf word ik altijd blij van mijn mooie uitzicht, ik vind het leuk als andere mensen daarvan kunnen meegenieten. Daarom deel ik mijn foto’s graag. Zo hebben we allemaal even een lichtpuntje bij de start van de dag.” Waar zijn jouw foto’s zoal te zien? “Ik zet ze op Twitter (@GeurtRoekel) en op Instagram (@roekelgeurtvan). Hier in Woerden plaats ik ze ook op de Facebook-groep Woerden Vroeger en Nu. Dat levert soms honderden reacties op, eigenlijk altijd positief. Wie goed oplet, ziet de foto’s ook terug in diverse weerpraatjes op de landelijke tv. Daar heb ik hele leuke contacten aan overgehouden.” Gebruik je een speciale camera of doe je het gewoon met je telefoon? “Ik gebruik mijn telefoon, daarmee kan ik de foto’s ook gemakkelijk nog wat bewerken voor ik ze plaats. Technisch is het dus niet heel ingewikkeld. De uitdaging voor mij is om elke dag weer op zoek te gaan naar iets mooiers, een andere lichtinval, een onverwacht gezichtspunt. Ik haal er veel voldoening uit als dat lukt.” Het weer is elke dag anders en daarmee ook jouw uitzicht. Heb je een voorkeur voor bepaalde weersomstandigheden? Het uitzicht is elke dag anders. De ene keer heb je een stralend blauwe lucht, dan weer dreigende wolken, een regenboog of een krans van zonnestralen. Dat verveelt nooit. Het mooist vind ik de lucht vlak voor zonsopkomst, dan heb je vaak zoveel kleuren, schitterend! Jij kent Woerden van bovenaf nu beter dan de meeste Woerdenaren. Is er iets wat je heel mooi vindt aan Woerden? “Ja, Woerden is ook van bovenaf een prachtig stadje. Het uitzicht op de kerken, de molen, en dan die landerijen in de verte… Het is helemaal bijzonder als er een vlaag mist hangt waar de torens in verdwijnen of als alles bedekt is met een laagje sneeuw.” Hoe hoog zit je in De Houttuin? “Op dit moment op 35 meter, eerder was dat 51 meter. Hoger betekent niet altijd dat je meer ziet, het ligt er maar aan wat voor gebouwen er voor je staan. Momenteel kijk ik richting Utrecht. Die kant op is er helemaal geen hoogbouw, dus ik kan bij helder weer heel ver kijken.” Hoe vaak ben je in De Houttuin al omhoog gegaan in de kraan? “Heel wat keren. Ik weet het niet tot op de dag, maar pakweg een jaar lang elke werkdag.” Tot welke windkracht mag jij je werk nog doen? “De veiligheid staat altijd voorop. De grens ligt ongeveer bij windkracht 8, maar het ligt er ook aan wat er aan de kraan hangt. Grote platen zijn bijvoorbeeld nogal windgevoelig, daar moet je eerder mee stoppen.”  Je werkt met een vast maatje op de grond, hoe gaat dat? “Ja, ik werk al sinds 2014 met een vaste collega op de grond. In vaktermen noem je dat een rigger. We wonen bij elkaar in de buurt en rijden ’s ochtends ook samen naar Woerden. We vertrouwen elkaar blindelings en dat moet ook, want het is verantwoordelijk werk. Er hangt heel wat aan die kraan.”   Wat is het maximale gewicht dat je met je hijskraan kunt tillen? Het maximum is 20 ton, en op 51 meter nog altijd 12 ton. De bouw kan nog wel wat mensen gebruiken. Worden je foto’s ook gebruikt voor promotie? “Zeker, dat gebeurt regelmatig. Ook mijn werkgever gebruikt mijn foto’s bijna dagelijks in een verhaal over de projecten waar we aan werken. De bouw is een heel mooi vak, ik draag dat graag uit.”  Tot slot: hoe lang kunnen we nog genieten van jouw foto’s vanuit De Houttuin? “Eind oktober zit mijn werk in De Houttuin erop. Ik zou met vervroegd pensioen kunnen, maar ik vind mijn werk nog veel te leuk om er helemaal mee te stoppen. Binnenkort kunnen jullie dus foto’s vanaf een volgende werkplek verwachten.” Foto uitzicht kraan: Geurt van Roekel
Lees meer

Ontwerp voor woningbouw Watermolenlaan 1 naar gemeenteraad

29 september 2022 - Het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan voor de nieuwbouw aan de Watermolenlaan 1 is klaar voor besluitvorming door de gemeenteraad.
Lees meer

Pure Development werkt aan woningbouwplan Zaagmolenlaan 4

Pure Development B.V. en gemeente Woerden gaan de mogelijkheden onderzoeken van woningbouw op de locatie Zaagmolenlaan 4. Directeur Martijn Brekelmans (Pure Development) en wethouder Arjan Noorthoek (gemeente Woerden) hebben daarvoor op 14 april 2022 een overeenkomst ondertekend.
Lees meer

Startbouw De Molenhoek

Vrijdag 25 februari 2022 is officieel het startsein gegeven voor de start van de bouw van project De Molenhoek in Nieuw-Middelland te Woerden.
Lees meer

Gemeente Woerden en Ter Steege Bouw Vastgoed onderzoeken woningbouwontwikkeling Nieuw-Middelland

Er komt opnieuw een onderzoek naar de mogelijkheden om een kantoorpand in Nieuw-Middelland te vervangen door woningen. Dit keer gaat het om het pand aan de Watermolenlaan 1. Hans ter Steege (algemeen directeur Ter Steege) en Arjan Noorthoek (wethouder gemeente Woerden) hebben daarvoor op 12 november een intentieovereenkomst ondertekend.
Lees meer

Bestemmingsplan Zaagmolenlaan 12 vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 23 september 2021 het bestemmingsplan vastgesteld voor Zaagmolenlaan 12 in Nieuw-Middelland. Na De Houttuin (voormalig FNV-pand) is dit de tweede plek in Nieuw-Middelland waar een verouderd kantoorpand gesloopt zal worden en plaats zal maken voor woningbouw.
Lees meer

Officieel startsein nieuwbouw 265 duurzame appartementen De Houttuin in Woerden

Gedeputeerde van de provincie Utrecht, Rob van Muilekom en wethouder van de gemeente Woerden, Arjan Noorthoek hebben met het slaan van een paal het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van 265 duurzame appartementen in de Houttuin in Woerden.
Lees meer

Start bouw De Houttuin komt snel dichterbij

De bouw van de eerste woningen in Nieuw-Middelland kan bijna beginnen!
Lees meer

Overeenkomst gemeente Woerden en Sustay voor 72 huurappartementen in De Molenhoek

Sustay en gemeente Woerden tekenden op maandag 1 maart de overeenkomst voor de ontwikkeling van het project De Molenhoek aan de Zaagmolenlaan 12 in Woerden.
Lees meer
Sloop voormalig FNV-kantoor

Sloop voormalige FNV-pand in Woerden

Met de sloop van het voormalige FNV-pand maakt het eerste leegstaande kantoorpand op Nieuw-Middelland plaats voor nieuwe woningen.
Lees meer

Gedeputeerde Huib van Essen over Nieuw-Middelland

Nieuw-Middelland in de gemeente Woerden is volgens gedeputeerde Huib van Essen (ruimtelijke ontwikkeling) een prachtig voorbeeld van hoe een kantorengebied-met-leegstand kan transformeren tot fraai woongebied.
Lees meer
spinnenweb legt verbanden

Spinnenwebdiagram brengt dwarsverbanden in Woerden

Projectleider Jeroen van Lemmen vertelt in een artikel van Platform31 over de ambities, de uitdagingen én het spinnenwebdiagram in Nieuw-Middelland.
Lees meer

Onderzoek naar haalbaarheid woningbouw De Bleek 1

Gemeente Woerden en CIG Vastgoed BV gaan de haalbaarheid onderzoeken van woningbouw op De Bleek 1/1a in Woerden. Beide partijen hebben hiervoor een intentieovereenkomst gesloten.
Lees meer

Geheimzinnige zwarte kasten in Nieuw-Middelland

Wellicht is het je opgevallen dat er op verschillende plekken zwarte kasten hangen aan bomen in Nieuw-Middelland. Maar wat doen die daar eigenlijk?
Lees meer

Gemeente Woerden, woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen tekenen exploitatieovereenkomst De Houttuin in Woerden

Gemeente Woerden, woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen hebben dinsdag 26 mei een exploitatieovereenkomst gesloten voor het plan ‘De Houttuin’ op de voormalige FNV-locatie. De start bouw is naar verwachting begin 2021.
Lees meer
Nieuw pand Nieuw Middelland

Het nieuwe gemeentehuis

Vandaag (18 april 2020) is het exact 1 jaar geleden dat het nieuwe gemeentehuis van Woerden in gebruik is genomen! Én het betreft de eerst opgeleverde transformatie in Nieuw-Middelland!
Lees meer

Voorontwerp bestemmingsplan Houttuinlaan 3 nu ter inzage

Vanaf donderdag 9 april 2020 ligt voor vier weken het voorontwerp bestemmingsplan 'Houttuinlaan 3' ter inzage. Dit betreft het perceel van het voormalige kantoor van vakbond FNV.
Lees meer

Initiatief voor 72 huurappartementen in Nieuw-Middelland

Er is opnieuw een initiatief voor een perceel in Nieuw-Middelland. Dit keer gaat het om het pand aan de Zaagmolenlaan 12, tegenover het St. Antonius Ziekenhuis. Eigenaar en ontwikkelaar Sustay wil dit pand slopen en hier 72 huurappartementen bouwen voor de middenhuur.
Lees meer
foto bijeenkomst over middelland

Netwerkbijeenkomst Nieuw-Middelland

Tijdens een netwerkbijeenkomst voor Nieuw-Middelland op donderdag 12 maart werden de naam, de huisstijl en deze website feestelijk onthuld. Speciale spreker was de gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht.
Lees meer
Luchtfoto Woerden

Meer over Woerden

Woerden is een levendige stad met een rijke historie. De stad vormt de hoofdstad van het groene hart en is het thuis van ruim 52.000 inwoners.
Lees meer

Meer waarde voor Woerden

Bedrijventerrein Middelland in Woerden bestaat uit Middelland-Noord en Middelland-Zuid. Middelland-Zuid is een goedlopend bedrijventerrein dat een belangrijke bijdrage levert aan de werkgelegenheid in de Gemeente Woerden.
Lees meer
Oud pand Nieuw-Middelland

Verkoop voormalig FNV-kantoor

Woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen hebben samen het voormalige FNV-kantoor in Woerden gekocht. Het is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Nieuw-Middelland naar een woon- en werkgebied.
Lees meer
Foto woondeal

Woondeal

Het Rijk, de provincie Utrecht en 16 gemeenten in de regio Utrecht gaan langjarig samenwerken om de woningbouwproductie te versnellen, de betaalbaarheid te vergroten en excessen aan te pakken.
Lees meer
Omgeving Nieuw-Middelland

Gebiedsfonds ingesteld

Wanneer delen van Nieuw-Middelland veranderen in woongebied, dan zijn daar ook maatregelen in het openbaar gebied voor nodig.
Lees meer

Structuurvisie vastgesteld

Op 14 november 2019 heeft de gemeenteraad de structuurvisie voor Middelland-Noord vastgesteld. Die structuurvisie is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van Nieuw-Middelland.
Lees meer
Clyde

Clyde de stationskat

De frequente NS-reiziger zal het niet ontgaan zijn dat regelmatig een kat bij Station Woerden rondloopt. De viervoeter voelt zich er kennelijk thuis want vele forenzen worden door stationskat Clyde met lieve kopjes begroet. Inmiddels is Clyde een echte beroemdheid en heeft hij zijn eigen Facebook pagina
Lees meer