Scroll naar de inhoud
Oud pand Nieuw-Middelland
Meer waarde voor Woerden
Oud pand Nieuw-Middelland

Verkoop voormalig FNV-kantoor

Woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen hebben samen het voormalige FNV-kantoor in Woerden gekocht. Het is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Nieuw-Middelland naar een woon- en werkgebied. GroenWest en BAM willen het voormalige kantoor slopen en er 265 huur- en koopappartementen bouwen. Hiermee vervullen zij een pioniersrol in de transformatie van Nieuw-Middelland. In de tweede helft van 2020 wordt het bestaande gebouw gesloopt, waarna gestart kan worden met de nieuwbouw.

Na de sloop verrijzen er op de plek van het voormalige FNV-hoofdkantoor zes appartementengebouwen. De hoogte hiervan varieert van 5 tot 6 bouwlagen, met op de hoek richting de Polanertunnel een gebouw van 11 lagen. In totaal komen er 82 sociale huurwoningen (GroenWest) en 183 middeldure huur- en/of koopwoningen (BAM Wonen). De locatie krijgt een fijnmazig stedelijke campusopzet met openbare ruimten tussen de zes woonblokken. Hier wordt een volledig autovrij, aangenaam verblijfsgebied gecreëerd met volop ruimte voor groen, wandel- en fietsroutes. Het parkeren is gepland in een collectieve garage, waarbij de ambitie is deze circulair te realiseren. In de plint van de garage is er ruimte voor horeca en servicediensten voor bewoners.

Het FNV-gebouw is de eerste locatie waar in Nieuw-Middelland kantoorruimte plaatsmaakt voor woningen. Met de ligging op steenworpafstand van Station Woerden is het een logische startlocatie om op een organische manier het bedrijventerrein te transformeren.
Kijk voor meer informatie op:

De Houttuin Woerden