Scroll naar de inhoud
Koppel op een bank
Meer waarde voor Woerden
luchtfoto met gebouwen

Onderzoek naar bouw 140 woningen Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5

Bolton Ontwikkeling BV en gemeente Woerden onderzoeken de haalbaarheid van een plan met 140 woningen op het terrein van Watermolenlaan 4 en Houttuinlaan 5 in Nieuw-Middelland. Deze unieke kans is ontstaan doordat Bolton recentelijk beide locaties  heeft verworven. Bolton wil de bestaande kantoorgebouwen slopen en daarna nieuwe woningen bouwen. Een eerste verkenning wijst uit dat er ruimte is voor zo’n 19 stadswoningen en 121 appartementen.

 

In maart 2023 ondertekenden Bolton en de gemeente een intentieovereenkomst voor Watermolenlaan 4. Beide partijen wilden onderzoeken of hier 55 appartementen kunnen komen. Begin november 2023 heeft Bolton ook de aangrenzende locatie Houttuinlaan 5 gekocht. Het kantoorgebouw op deze locatie komt eind 2024 leeg te staan. Dat biedt kansen om 85 woningen extra te bouwen. Bolton wil één plan maken met een mix van sociale huur, middenhuur en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Bolton en de gemeente gaan het komende jaar onderzoeken of dit haalbaar is. Op 10 november 2023 hebben Arjan Ton (directeur Bolton Ontwikkeling BV) en Arjan Noorthoek (wethouder) de uitbreiding op de eerdere intentieovereenkomst getekend.

Arjan Ton (directeur Bolton): ”Wij zijn blij dat we ook de locatie Houttuinlaan 5 bij de ontwikkeling kunnen betrekken. Dat biedt kansen voor een integraal plan waar we duurzame woningen voor verschillende doelgroepen kunnen maken. En dat niet alleen; door de locaties als één ontwikkeling te benaderen, ontstaat er meer ruimte voor groen, collectiviteit en ontmoeten.”

 

Arjan Noorthoek (wethouder Wonen): “Dit initiatief van Bolton sluit mooi aan bij de veranderingen die gaande zijn in Nieuw-Middelland. Veel mensen wonen hier al met plezier. Maar er zijn nog steeds veel woningzoekenden. 140 huizen erbij, vooral ook betaalbare woningen, zou dus erg welkom zijn. We onderzoeken graag samen met Bolton of we dit mogelijk kunnen maken.”

 

Nieuw-Middelland: meer waarde voor Woerden

In de directe omgeving maken al meer kantoorgebouwen plaats voor woningen. Zo zijn er al 265 appartementen bewoond in het plan De Houttuin (Houttuinlaan) en 72 appartementen in De Molenhoek/The Mill (Zaagmolenlaan). Ook zijn er vergevorderde plannen voor woningbouw op de Watermolenlaan 1 en Zaagmolenlaan 4. In totaal is er in Nieuw-Middelland ruimte voor zo’n 1.800 tot 2.400 woningen.